Maarheeze / Weert0495 592622
Roermond0475 820395

Prothese op implantaten (klikgebit)

Kies voor implantaten

Als de onderkaak dusdanig geslonken is dat er amper houvast voor de prothese gevonden kan worden, is er tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor implantaten.

Een implantaat is een schroefje dat door de implantoloog  in de kaak wordt gezet. Deze schroefjes groeien vast in het kaakbot.

Bij een volledige kunstgebit op de onderkaak zijn dit meestal 2 implantaten. Op deze implantaten komt een steg van titanium met een kliksysteem, waardoor uw onderprothese op zijn plaats blijft zitten als u bijvoorbeeld aan het eten of aan het praten bent.

Wij werken samen met implantoloog Leon Horrichs die zowel op onze locatie in Weert implanteert als op zijn locatie in Roermond.

Het plaatsen van implantaten en de prothese voor daarop moet altijd aangevraagd worden bij uw zorgverzekering, dit regelen wij voor u. Voor de behandeling en de prothese geldt ook een eigen bijdrage, deze komt gemiddeld op €380. Hierin kan per verzekeraar een klein verschil zitten, neem contact met ons op voor een persoonlijke berekening.

Implantaten: daar zetten wij onze tanden in!

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!